Tuesday, August 25, 2009

Terlalu Istimewa Untuk Dikongsi

wahai kawanku berjejari tulus magikal bagaikan si tuan maksim,

seribu patah takkan mencukupi untuk melafazkan kepuasan aku tertawa sepanjang hari semalam, hingga kini. kegembiraan hujung minggu lalu, sukar difikirkan sempurna sekarang tanpa kau, selepas membacakan dan merasakan keperitan perutku yang tersekat-sekat ketawa tak mengerti budi pekerti.

usahku fikirkan masa depan, sebab percayakan publisiti mu memang pasti akan membawakan dewi idaman ke arah hala tuju hidupku.

wahai kawanku yang suka ria bermanja-manjaan dengan si beritma gegendang barat,

terima kasih setinggi-tingginya atas segala nasihat dan kenangan manis akhiran dua tahun yang lalu. tanpanya, bergelora hidup aku bagaikan nakhoda di lautan terumbang-ambing. ku amat bertuah kerana bertemu dengan sahabat yang begitu baik, takkan ku lupakan kegilaan mu, tak pernah ku fikirkan sahabatku mampu merasakan tahap kebanggaan begitu sehingga kini.

sahabatku yang menakjubkan,

kau memang buat aku tersenyum lebar bagaikan lelaki terlepas hospital yang ramai katakan indah permai. ramai juga mesti tertanyakan diri, wujudkah sahabat begitu dinamis sekali rendah diri bagaikan kamu? nasib baik aku dikurniakan dengan jawapan "ya".


moga kita saling menghairankan diri hingga ke akhirat,
eksibit pertama mu.



*******

for those who are oblivious and actually stayed on till here to read, please proceed to:

Miss Drumma Boi

14 comments:

Tharish said...

Haha. What a unique way of thanking someone for pimping you out. It's not a habit, is it, for friends to pimp you out? LOL.

sharman said...

thankyu. i spent quite some time trying to think of the words. bahasa is definitely forgotten textbooks!

hahahaha now that you've said it, maybe theres a reason why they're pimping me out... hmmmmmm either im good marketting goods, or they REALLY trying to get me off their lives LOL :P

F said...

copy paste from where? oops!

sharman said...

copy paste from diari mat shah alam :P

Flyfreak said...

omg. im laughing my arse off.
foxy: Shout out to Uncle Ben!

sharman said...

hahaha it was sooo hard to blog in bahasa. very not my forte.

lahhh kau dua nie, tak habis2 in your own world. who the hell is uncle ben pulak?

Flyfreak said...

yeah i can see that,but it's read-able so i guess it's fine.you sooooo market la right now kan.academy and stuff.hot la you.hahahah

ouh uncle ben is not my uncle.ask foxy for further information.

TKDaddict said...

*faints*
some of those words i havent seen/heard/used since school...hahaha...good gosh..felt like i was reading sastera wei..haha

sharman said...

flyfreak: hahaha terlupa was speaking to sasterawan. sure bahasa berbunga senang for ya!

hahaha mmg marketable pun. dulu kat kb low profile only :D

lahhhh foxy punye uncle pulak... uncle ben and jerry's ah?

atta: hahahaha was trying to go for that effect. but boy it took time to figure those words out. that was as dramatic as i could get.

shall i get you kerusi or tragedi 4 disember or sehijau warna daun or.... =D

Dilah said...

hahha...so honoured =PP

(though i was STRUGGLING to read. is this indon, or BM, or whatt??)

=))

merci beaucoup, Sharman =)

sharman said...

LOL it IS malay. is it sooooo bad? omg, difailkan oleh malay lite student...

merci i understand, whats beaucoup? heard it so many times, but never understood...

hehehe hv to honour u after ur advertisement. made me laugh so much.

Dilah said...

haha...well i AM honoured. N not that im failing you becoz i myself am rusty in malay alr, apetah lagi sastera seh.

Speaking of which, beritma gegendang barat tu ape??

Merci beaucoup = thanks very much

=))

AdrenaLynn said...

My Dear Bro.. U lost me..at the frist line already! Gave up straight away...haha

sharman said...

dilah: hehehe cant be that rusty miss lit!

hahahaha i couldnt think of the word "drums" in malay, closest was gendang lol.. u forgot the "si" in front of that, makes sense now? maybe not. tatabahasa semua salah probably hahahahaaha.. was going for "one who is rhythmic with the drums" or along those line hahaha...

kak: hahaha nvm, next time i blog bahasa mat. then i'm sure u can read =P